Language : |
ZOEKEN
REGISTREREN INLOGGEN
  • Welkom op de officiele website van Steun ons Huis, een plek waar iedereen een warm hart draagt aan het Colombinehuis

  • Ons logo heeft een nieuwe aanpak gekregen, zo hebben wij een eigen stijl er naar gedraaid

  • Wist je dat: Onze website een kopie is van Colombinehuis.nl maar dan nieuwer?

  • Op het forum kan je lekker babbelen over het huis maar ook ervaringen delen met anderen

  • Met jou account waarmee je hebt aangemeld kan je foto's plaatsen in het Foto Album 
Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
Verloop sinds sluiten Colombinehuis
Auteur Bericht
Beheer
Guest

 
Bericht: #1
Verloop sinds sluiten Colombinehuis
Op zaterdag 1 februari 2014 werd onderstaand bericht gepubliceerd:

Bestuur en directie van Stichting Colombinehuis hebben besloten het Colombinehuis per 1 februari 2014 te sluiten. Open blijven bleek mede door de economische crisis, zich terugtrekkende sponsoren en de problemen in de zorg niet langer verantwoord.

Het huis is vanaf 1997 in tal van opzichten van onschatbare waarde geweest. Ondanks de harde feiten, overheerst het gevoel van trots op wat er in al die jaren is gerealiseerd. Wij zijn allen, die zich op de één of andere wijze voor het Colombinehuis hebben ingezet zeer erkentelijk.
18-03-2014, 05:10 PM
Beheer
Guest

 
Bericht: #2
RE: Verloop sinds sluiten Colombinehuis
1 feb. 2014 Start Facebookpagina

Dezelfde dag dat het sluiten van het Colombinehuis bekend werd, zijn een aantal (oud)stagiaires en vrijwilligers deze Facebookpagina gestart. Zij vinden het zo belangrijk dat het huis open blijft, dat zij een actie zijn gestart om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Het doel van de pagina is om te laten zien aan de maatschappij en het bestuur van het Colombinehuis hoe belangrijk het Colombinehuis is.

Het huis leeft onder de mensen. Er zijn vele gezinnen die de afgelopen jaren dankbaar gebruik hebben gemaakt van het Colombinehuis. Niemand kon dan ook geloven dat het zover heeft moeten komen. De Facebookactie krijgt dan ook veel steun. Binnen één dag verzamelde de pagina meer dan 2000 likes! Daarnaast werd het beheer van de pagina benaderd door Omroep Flevoland, die graag hun bijdrage wilde leveren.

Nieuwsbericht: 1 feb. Het Colombinehuis moet sluiten
You are not allowed to view links. Register or Login to view.

Nieuwsbericht: 2 feb. Actie om Colombinehuis open te houden
You are not allowed to view links. Register or Login to view.
18-03-2014, 05:12 PM
Beheer
Guest

 
Bericht: #3
RE: Verloop sinds sluiten Colombinehuis
Op 4 februari 2014 bracht het bestuur van het Colombinehuis onderstaand bericht naar buiten:

Het bestuur van Het Colombinehuis heeft moeten besluiten op 4 februari 2014 faillissement aan te vragen. Na afweging van een aantal scenario's bleek deze beslissing helaas onafwendbaar. Een eventuele toekomst voor het huis is op dit moment onzeker.

Aangezien voor een duurzame doorstart grote bedragen nodig zijn, blijken initiatieven van mensen die Het Colombinehuis een warm hart toedragen om geld in te zamelen tot nu toe niet voldoende. Vanzelfsprekend blijft het bestuur alert op kansen en mogelijkheden.

Nieuwsbericht:
4 feb. Het Colombinehuis vraagt faillissement aan
You are not allowed to view links. Register or Login to view.
18-03-2014, 05:13 PM
Beheer
Guest

 
Bericht: #4
RE: Verloop sinds sluiten Colombinehuis
Op 4 februari heeft Hart van Nederland, tijdens de late editie, een reportage uitgezonden over het Colombinehuis.

Het is een erg mooie reportage geworden die laat zien hoe belangrijk het Colombinehuis voor vele gezinnen met zorgkinderen is. Maar laat ook de realiteit zien waar het huis op dit moment in verkeerd.

Het Colombinehuis heeft een ton schuld bij de belastingdienst en de verhuurder van het pand. Door faillissement aan te vragen hoopt het bestuur de schuld te kunnen aflossen met de verkoop van de inboedel. Daarnaast denkt het bestuur zo'n 2 miljoen euro nodig te hebben om met zekerheid een doorstart te kunnen maken. Er is echter wel een overnamepartner nodig om dit te kunnen realiseren. Het Colombinehuis hoopt dan ook enorm dat iemand zich hiervoor zal melden.

Nieuwsbericht: 4 feb. Colombinehuis op Hart van Nederland
You are not allowed to view links. Register or Login to view.
18-03-2014, 05:14 PM
Beheer
Guest

 
Bericht: #5
RE: Verloop sinds sluiten Colombinehuis
11 feb. 2014 Start opbouw website

De Facebookpagina loopt erg goed. Nog steeds komen er steeds meer mensen bij die willen laten zien dat zij het Colombinehuis steunen door op 'vind ik leuk' te klikken en de pagina te delen.

Een aantal (oud)vrijwilligers komen op het idee om de actie uit te breiden met een officiële website: You are not allowed to view links. Register or Login to view.

Deze website zal als doel hebben om mensen die het Colombinehuis een warm hart toe dragen samen te brengen. Men kan er herinneringen ophalen door te bladeren in de fotogalerij of het video archief. Daarnaast zal er een forum op de website komen waar men met elkaar kan praten over allerlei aspecten van het Colombinehuis. Denk hierbij aan:
- Gezinnen die hun vakantie ervaringen willen delen
- Groepen die het Colombinehuis bezocht hebben
- Het varen met de boot
- Vrijwilligers die bij het Colombinehuis gewerkt hebben
- Stagiaires die hun stage bij het Colombinehuis liepen
etc. etc.
18-03-2014, 05:15 PM
Beheer
Guest

 
Bericht: #6
RE: Verloop sinds sluiten Colombinehuis
16 feb. 2014 Start fotoalbum

Om de beleving op de website zo dichtbij mogelijk te maken, gaat het beheer van de Facebookpagina en website opzoek naar beeldmateriaal die daarvoor gebruikt mag worden. Zowel foto's als video's zijn welkom.

Op de Facebookpagina wordt een oproepje geplaatst en met resultaat! Velen leveren hun bijdragen en sturen foto's van hun vakantie bij het Colombinehuis in. Al snel kunnen er verschillende albums geopend worden op de Facebookpagina:

Het Huis: You are not allowed to view links. Register or Login to view.

Vakantie Herinneringen: You are not allowed to view links. Register or Login to view.

Acties voor het Huis: You are not allowed to view links. Register or Login to view.

Al deze foto's zullen ook terug te vinden zijn op de website: You are not allowed to view links. Register or Login to view.
18-03-2014, 05:17 PM
Beheer
Guest

 
Bericht: #7
RE: Verloop sinds sluiten Colombinehuis
Op 23 februari, binnen 3 weken na het starten van de pagina, heeft de Facebookpagina 'Het Colombinehuis moet blijven' al ruim 4000 'vind ik leuks' verzameld! Het is fantastisch om te zien dat er zoveel mensen zijn die het Colombinehuis willen steunen. Alle steun is ook zeker meer dan welkom en wordt enorm gewaardeerd!

Op deze manier laten we aan de maatschappij en eventueel geïnteresseerde overnamepartners zien hoe belangrijk het Colombinehuis is en dat het nog steeds enorm leeft onder de mensen. Vele gezinnen die anders niet (makkelijk) op vakantie konden, hebben bij het Colombinehuis een onvergetelijke vakantie mogen beleven. Niet alleen deze gezinnen, maar ook alle vrijwilligers, stagiaires en medewerkers zouden graag een doorstart van het Colombinehuis zien. De waarde die het Colombinehuis voor hen heeft is niet in geld uit te drukken. En tegelijkertijd is er toch een hoop geld nodig om een doorstart te kunnen realiseren.

Wij hopen nog steeds met elkaar dat een overnamepartner zich zal melden en deze doorstart er zal komen.
18-03-2014, 05:18 PM
Beheer
Guest

 
Bericht: #8
RE: Verloop sinds sluiten Colombinehuis
Vanaf 28 februari staat de Facebookpagina, 2 weken lang, in het teken van de 'wist je datjes' over het Colombinehuis. Deze 'wist je dat'-berichten hebben als doel aan iedereen te laten zien wat het Colombinehuis zo bijzonder maakt.

Alle 'wist je datjes' kun je hieronder terug lezen:

Wist je dat:....
Je in het Colombinehuis een wereldreis maakt in Nederland. Het was dan ook elke dag weer een verrassing wat er 's avonds op het menu stond. Steeds een gerecht uit een ander land.

Wist je dat:....
Het Colombinehuis een eigen zeilboot had, de Colombine, met extra brede gangboorden, een grote verwarmde stuurhut, een lift naar de kajuit en een invalidentoilet. En dat deze boot speciaal gebouwd was om actief te varen met gasten van het Colombinehuis.

Wist je dat:....
Elke dag rond 10.00 uur de dieren in de dierenweide gevoerd werden. Kinderen en ouders mochten dan zelfs mee naar binnen om de dieren te voeren en aaien.

Wist je dat:....
Het Colombinehuis beschikt over een gelijkvloers podium, zodat iedereen het podium kan betreden en een optreden kan geven. Vaak werd dit gedaan door de kinderen en vrijwilligers tijdens de Bonte (Disco) Avond, maar ook door artiesten tijdens een voorstelling of benefietconcert.

Wist je dat:....
Wanneer het weer het toe liet, er elke vakantieperiode wel een keer een groot kampvuur werd gemaakt. Samen gezellig kampliederen zingen, je eigen broodje bakken boven het vuur of marshmallows roosteren.

Wist je dat:....

Verschillende organisaties en bedrijven belangeloos hun diensten aan het Colombinehuis hebben aangeboden. Dit heeft geresulteerd in verschillende onvergetelijke activiteiten, zoals: rondrit met vrachtwagen of tuk-tuk. Of wat dacht je van zweefvliegen! En ook het bezoeken van verschillende (attractie/dieren)parken en tuinen.

Wist je dat:....
Om aan alle gasten, groot en klein, duidelijk te maken wat de dagplanning iedere dag was, er een mooie poster gemaakt werd door de vrijwilligers en stagiaires. Iedere dag was het weer een verrassing hoe de poster er uit zou zien en wat er op het programma stond.

Wist je dat:....

In het bos achter het Colombinehuis een speciaal rolstoel toegankelijk pad is aangelegd. Zodat alle bezoekers, groot en klein, met of zonder rolstoel, allemaal van de natuur kunnen genieten en een heerlijke boswandeling kunnen maken. Regelmatig werden er dan ook activiteiten georganiseerd in het bos, zoals een vossenjacht of speurtocht.

Wist je dat:....

Het Colombinehuis een prachtige verkleedruimte had, de 'andere wereld'. Je kon het zo gek niet bedenken of het was er wel. Jurken, jassen, pakken, hoeden, maskers, noem maar op! Iedereen kon zich er verkleden en bijvoorbeeld even het ziek zijn vergeten. Even naar een 'andere wereld' en alleen maar plezier maken. Gek doen als typetje tijdens een vossenjacht of op je mooist gekleed zijn tijdens een modeshow. In het Colombinehuis kon het allemaal.

Wist je dat:....

De serre in het moederhuis de ideale ontmoetings- en ontspanningsplek was voor de ouders. Vanuit de Serre heb je namelijk zicht op alle huisjes en andersom. Zo kunnen ouders 'onbezorgd' een boek lezen of verhalen uitwisselen met elkaar, terwijl hun kinderen in de buurt spelen.

Wist je dat:....

Het restaurant van het Colombinehuis beschikt over een professionele keuken. De keuken werd niet alleen gebruikt om heerlijke maaltijden voor de gasten te bereiden, er werden namelijk ook kookworkshops gegeven onder begeleiding van een professionele kok. Er is zelfs een kookboek met allemaal echte Colombine-gerechten.
18-03-2014, 05:21 PM
Beheer
Guest

 
Bericht: #9
RE: Verloop sinds sluiten Colombinehuis
Op 17 maart is de website You are not allowed to view links. Register or Login to view. gelanceerd.

De website is opgericht ter nagedachtenis* aan en om een ieder die het Colombinehuis een warm hart toe draagt een platform te bieden. Een plek waar men hopelijk steun kan vinden bij het verwerken van het verlies van deze prachtige vakantieplek voor gezinnen met zorgkinderen. Met elkaar zorgen we ervoor dat het Colombinehuis op een positieve manier blijft leven onder de mensen en vormen we samen de lichtjes van het Colombinehuis.

De website heeft op dit moment nog niet haar uiteindelijke look. Met de tijd zal de website meer de stijl van het Colombinehuis krijgen, zodat het voor een ieder een herkenbare ontmoetingsplek op het web wordt. Op dit moment zijn alleen de fotogalerij en het forum nog maar beschikbaar. Met de tijd zal ook dit uitgebreid en geprofessionaliseerd worden.

Zo wordt er bijvoorbeeld gewerkt aan:
- overzichtelijkere fotogalerij
- watermerk op de geplaatste foto's
- video archief
- nieuws archief
- chatbox

*We spreken van verlies en verwerken, omdat dat op dit moment de situatie is. Er is helaas nog geen duidelijkheid over een eventuele overname. Ondanks deze onduidelijkheid blijven we positief en houden hoop op een doorstart. Er zijn namelijk veel mensen die het Colombinehuis (willen) steunen. Om dit constructief te kunnen doen, is een goed plan nodig wat o.a. de financiering betreft. Dit is natuurlijk niet iets wat binnen een paar dagen op papier staat. Mochten er belangrijke ontwikkelingen zijn op het gebied van een mogelijke doorstart, dan wordt dit via zowel de Facebookpagina al de website gecommuniceerd.
18-03-2014, 05:22 PM
Beheer
Guest

 
Bericht: #10
RE: Verloop sinds sluiten Colombinehuis
Op 21 maart 2014 brengt het bestuur van het Colombinehuis het volgende bericht naar buiten:

Stichting Het Colombinehuis in Biddinghuizen is failliet verklaard door de rechtbank. De stichting verzorgde jarenlang vakanties voor langdurig zieke kinderen. In februari kondigde het bestuur al aan te moeten stoppen vanwege financiële problemen.

Er zijn nog gesprekken gevoerd met partijen om tot een oplossing te komen, maar die liepen op niets uit. Het Colombinehuis heeft een ton schuld bij de Belastingdienst en de verhuurder van het pand.

Goedbedoelde acties vanuit de gemeenschap boden volgens het bestuur van de stichting geen oplossing. Om door te gaan met het vakantiehuis was 2 miljoen euro nodig.

Nieuwsbericht: You are not allowed to view links. Register or Login to view.
21-03-2014, 04:51 PM


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
| | |